Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει υπόψιν της σχέδια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επίσκεψή του στη Βρετανία τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κυβερνητικές πηγές είχαν ενημερωθεί πως ο Τραμπ μπορεί να επισκεφθεί το θέρετρο γκολφ που έχει στη Σκοτία μέσα στην τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα --δηλαδή στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην Ευρώπη για τη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) και τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία-- και ενημερώνοντας τη βρετανική κυβέρνηση την τελευταία στιγμή.

«Δεν γνωρίζω για σχέδια του προέδρου να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόσκληση προς τον Τραμπ για επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία έχει γίνει δεκτή και ότι οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν εν ευθέτω χρόνω.

Η Μέι απηύθηνε την πρόσκληση στον Τραμπ κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ουάσινγκτον τον Ιανουάριο χωρίς όμως να ανακονωθεί ημερομηνία και τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει πως το ταξίδι αναβλήθηκε εν μέσω ανησυχιών για την πιθανότητα διαμαρτυριών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ