Το άτομο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους σήμερα το πρωί σε έναν σταθμό τραίνων κοντά στο Μόναχο δεν είχε πολιτικά ούτε θρησκευτικά κίνητρα, ανακοίνωσε η
αστυνομία.

«Πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε υποκινούμενος από προσωπικούς λόγους. Δεν είχε πολιτικά ούτε θρησκευτικά κίνητρα», δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ο Μάρκους ντα Γκλόρια Μάρτινς, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης χρησιμοποίησε το όπλο αστυνομικού και προσπάθησε να σπρώξει έναν άλλο στις ράγες του τραίνου την ώρα που έφτανε ένας συρμός στον σταθμό.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία αστυνομικός τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά του ενόπλου. Τραυματισμένος είναι και ο δράστης.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στον σταθμό του Ουντερφέρινγκ, βορείως του Μονάχου, στη διάρκεια ενός ελέγχου που διεξήγαγε η αστυνομία.

Στη διάρκεια του ελέγχου ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, προσπάθησε να σπρώξει έναν ή πολλούς αστυνομικούς στις ράγες την ώρα που στον σταθμό έφτανε ένας συρμός.

Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας ο άνδρας κατάφερε να αρπάξει το όπλο μιας αστυνομικού, την οποία στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι.

Η αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή της, τόνισε ο Μάρτινς στη γερμανική τηλεόραση.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter. Ωστόσο η κυκλοφορία των τραίνων διακόπηκε για ένα διάστημα, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε λίγα λεπτά μετά το συμβάν στον σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ