Ο πρώην αρχηγός του FBI που αποπέμφθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ θα κληθεί να απαντήσει για το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Μόσχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN μεταδίσει το ΑΠΕ «η κατάθεση του Κόμεϊ είναι ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσει αντικρουόμενες απόψεις, αναφορικά με τα όσα έχει δηλώσει ο Τραμπ, για το περιεχόμενο των μεταξύ τους, συζητήσεων».

Ο Κόμεϊ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ερωτήσεις σχετικά με το αν ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του όταν ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI να του είναι πιστός. Παράλληλα, θα δεχθεί πιεστικές ερωτήσεις αναφορικά με ισχυρισμούς για την προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης από τον Τραμπ, όταν του ζήτησε να σταματήσει ένα μέρος της έρευνας του FBI για τη Ρωσία.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής θα διακόψουν το πρόγραμμά τους, προκειμένου να μεταδώσουν την κατάθεση του Κόμεϊ, σε παναμερικανικό επίπεδο, ενώ η πολιτική δραματοποίηση της κατάστασης, αναμένεται ότι θα θυμίσει την ακρόαση της Ανίτας Χιλ το 1991, αλλά και τμήματα των ακροάσεων για το σκάνδαλο Watergate, το 1973.