Μια ημέρα πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, το προβάδισμα της Τερέζας Μέι φαίνεται πως κυμαίνεται από 5 έως 12 ποσοστιαίες μονάδες απέναντι στους αντιπάλους της.

Συγκεκριμένα, μια δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian, «άνοιξε» κατά μία μονάδα την ψαλίδα μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών στις 12 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 46% έναντι 34% των Εργατικών.

Αντίθετα, δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar αναφέρει πως το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι έναντι του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης μειώθηκε στο μισό, στις πέντε εκατοστιαίες μονάδες.

Η Kantar ανέφερε ότι το ποσοστό των Τόρις βρίσκεται στο 43%, όμως το ποσοστό των Εργατικών αυξήθηκε στο 38%, δηλαδή κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες, ενώ μια έρευνα της Panelbase, το ποσοστό των Συντηρητικών βρίσκεται στο 44%, την ώρα που οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 36% της πρόθεσης ψήφου.

Η έρευνα της Panelbase διεξήχθη από τις 2 ως τις 7 Ιουνίου, τόσο πριν όσο και μετά την πολυαίμακτη επίθεση ισλαμιστών εξτρεμιστών στο Λονδίνο, την 3η Ιουνίου.