Το ξημέρωμα στο Λονδίνο, μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα, είναι δύσκολο για τους Βρετανούς. Σοκαρισμένοι πολίτες ζητούν μέσω των social media να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Προς το παρόν, το κόμμα των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας τους αποφάσισαν και τα άλλα πολιτικά κόμματα, εκτός από το ευρωσκεπτικιστικό UKIP, «γιατί αυτό θέλουν οι τρομοκράτες».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η θλίψη και η οργή που νιώθει η πόλη μας. Αισθάνομαι αποτροπιασμό και οργή που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες έβαλαν εσκεμμένα στο στόχαστρό τους αθώους Λονδρέζους και τουρίστες που απολάμβαναν το Σαββατόβραδό τους», δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους.

«Θέλουν να μας εμποδίσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε... Θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές... Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό», τόνισε.

«Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία... Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία», υπογράμμισε ο Καν.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η ημερομηνία για τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου πιθανότατα δεν μπορεί να αλλάξει.