Σε «κρίσιμο» από «σοβαρό», το υψηλότερο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα, αυξήθηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία μετά το χτύπημα στο συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, τραυματίστηκαν 59 και αρκετοί ακόμα αγνοούνται.

Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι οι αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχει με ευρύτερη ομάδα τρομοκρατών πίσω από τον καμικάζι που σκόρπισε τον τρόμο στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μέι με δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Όπως υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση».

Η Τερέζα Μέι παράλληλα, ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.