Την ικανοποίηση της Γερμανίας σε πιθανή θετική απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας εξέφρασε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος επιβεβαίωσε παράλληλα τη συνομιλία Μέρκελ – Τσίπρα για την πορεία της αξιολόγησης του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε πως «επιτεύχθηκε πρόοδος», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αρμόδιο όργανο γι’ αυτό το θέμα είναι το Eurogroup και πρόσθεσε ότι «η καγκελάριος δεν εκφράζει κάποια προσδοκία για το πότε θα επιτευχθεί μια θετική αξιολόγηση».

Όπως επίσης είπε στην ενημέρωση του Τύπου o εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, στόχος της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Μαΐου είναι το «κλείσιμο» της αξιολόγησης και σημείωσε: «Το κατά πόσο αυτό θα σταθεί εφικτό, θα το δούμε. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα το τι θα προκύψει στη συνεδρίαση».

Ο κ. Κόλμπεργκ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση τι θα προκύψει σε περίπτωση που τη Δευτέρα το ΔΝΤ αρνηθεί τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στο κατά πόσο θα σταθεί δυνατό σ’ αυτή την περίπτωση να εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα ως τον Ιούλιο.