Ισραηλινός υπουργός δήλωσε την Τρίτη πως έχει έρθει η ώρα να δολοφονηθεί ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, στον απόηχο των αποκαλύψεων πως το καθεστώς του έχει δημιουργήσει κρεματόριο για τη μαζική εκτέλεση ανθρώπων.

«Η Συρία εκτελεί ανθρώπους, χρησιμοποιεί κατά βούληση χημικά όπλα και τώρα καίει τα πτώματά τους, σε μία νέα κίνηση εξτρεμισμού. Είναι μία πραγματικότητα που ο κόσμος δεν έχει βιώσει εδώ και 70 χρόνια», δήλωσε ο Ισλαηλινός υπουργός Κατοικίας Γιοάβ Γκαλάντ. 

«Προσπερνάμε μία κόκκινη γραμμή και, κατά τη γνώμη μου, έχει έρθει η ώρα να δολοφονήσουμε τον Άσαντ», πρόσθεσε ο ίδιος, στρέφοντας στη συνέχεια τα πυρά του στο Ιράν: «Και, μόλις τελειώσουμε με την ουρά του φιδιού, θα φτάσουμε και το κεφάλι του, την Τεχεράνη, και θα το τακτοποιήσουμε και αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, υπεύθυνος για την ασφάλεια, Στούαρτ Τζόουνς, παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες, κατηγορώντας το συριακό καθεστώς ότι διέπραξε «μαζικές εκτελέσεις» σε κρεματόριο στη φυλακή Σαϊντνάγια, βόρεια της Δαμασκού.

«Η αμερικανική κυβέρνηση κατασκεύασε μία νέα χολιγουντιανή ιστορία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», απάντησε λιτά και επισήμως η κυβέρνηση του Άσαντ.