Νέα περιπολικά για να καλύψει τις ανάγκες της κλήθηκε να πάρει μια από πιο διάσημες αστυνομίες του κόσμου, το Los Angeles Police Department ή αλλιώς LAPD όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές σειρές.

Βέβαια, οι ιθύνοντες της αστυνομίας του Λος Άντζελες δεν πήραν την απόφαση έτσι απλά, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τους και τις αλλαγές που θα πρέπει να προωθηθούν για την κλιματική αλλαγή και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, καταλήγοντας στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, προχώρησαν στην αγορά εκατό BMW i3, τα οποία θα αποτελούν τη νέα γενιά των αστυνομικών οχημάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του LAPD τα χαρακτηριστικά που τους οδήγησαν σε αυτή την επιλογή ήταν η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, η αξιοπιστία των οχημάτων και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας ConnectedDrive, που είναι χρήσιμες για τη διαχείριση του συνόλου των περιπολικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα οχήματα επιλέγονται ως περιπολικά, καθώς ίδια μοντέλα βρίσκονται ήδη στο στόλο των αστυνομιών της Ιταλίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας και του Ντουμπάι.