Συνάντηση 40 λεπτών στον Λευκό Οίκο είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι συνομιλίες Τραμπ- Λαβρόφ έγιναν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης. Νωρίτερα, ο Λαβρόφ είχε συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

Η συνάντηση Λαβρόφ - Τραμπ είναι η πρώτη του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ρωσίας, καθώς οι σχέσεις των δύο δυνάμεων είναι τεταμένες και το κλίμα στην Ουάσιγκτον εκρηκτικό.

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κρίση στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και η προετοιμασία μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη σκιά της απόλυσης του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αναμένεται να καθυστερήσει την έρευνα της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας για την κυβερνοεπίθεση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπερ δήλωσε πως ελπίζει η συνεργασία με τον προσωρινό διευθυντή του FBI Άντριου ΜακΚέιμπ να είναι το ίδιο επαρκής, ωστόσο «το να μην έχουμε πρόσβαση σε έγγραφα και προσωπικό θα ήταν επιβλαβές για την έρευνά μας. Δεν θα… μας απέτρεπε από το να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, ωστόσο ενδεχομένως θα μας καθυστερούσε».