O Μακρόν εξελέγη όγδοος πρόεδρος της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας γιατί είναι νέος και ωραίος;   Η επιστήμη της επικοινωνίας όπως και οι δικοί του άνθρωποι εξηγούν τους λόγους του θριαμβευτικής νίκης του 39χρονου ανεξάρτητου υποψηφίου.   Επικεντρώθηκαν στις παραμέτρους που διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στη νίκη Μακρόν, ενός πολιτικού ο οποίος με το... «καλημέρα» ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας (επί Ολάντ) και τρία χρόνια αργότερα ο γαλλικός λαός τον επέλεξε για πρόεδρο.  

«Το γεγονός ότι κατάφερε το ακατόρθωτο οφείλεται στην εξωτερική του εμφάνιση;» διερωτάται το περιοδικό Closer παραθέτοντας τις απόψεις των δικών του ανθρώπων.    Ένας από τους σωματοφύλακές του θεωρεί πως ο Μακρόν με το αγγελικό πρόσωπο, μπορεί να «αποπλανήσει» τον ακροατή του...  

«Είναι νέος, όμορφος αυτός είναι κυρίως ο λόγος που κέρδισε τις εκλογές αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς», είπε χωρίς δισταγμό.    Έρευνα επικοινωνιολόγων έρχεται να ενισχύσει την άποψη του σωματοφύλακα του Μακρόν: «Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Εμανουέλ Μακρόν έδινε συνεχώς τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Και στην τηλεόραση, θα πρέπει να ξέρουμε ότι, τα όσα λέμε, μας εξασφαλίζουν μόνο ένα 7%. Τα υπόλοιπα είναι η εξωτερική εμφάνιση...».  

Βεβαίως, ο Μακρόν είχε τη φήμη του «γόη» αν και στην καρδιά του υπάρχει χώρος μόνο για τη σύζυγό του Μπριτζίτ.   «Όταν αρχίσει να μιλάει ή να κινείται, τους γοητεύει όλους», επισημαίνει ο Ζουλιέ Ομπέρ,  βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων και πρώην συμμαθητής του Μακρόν. «Έχει τη δύναμη της αποπλάνησης του κοινού», όπως αναφέρει και ο πατέρας του νέου προέδρου της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μακρόν.   «Ο λόγος του Μακρόν δεν είναι ξύλινος, είναι άμεσος. Η ηρεμία που τον διακατέχει την ώρα που μιλάει για σοβαρά θέματα, του δίνει πόντους ενώ μπορεί και πείθει τον ακροατή χωρίς καν να κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι», προσθέτει.  

Η Μπριζίτ επέλεξε τους «γορίλες» του Μακρόν   

Εκτός από την ομορφιά του που του άνοιξε διάπλατα την πόρτα για το Ελιζέ, ο Μακρόν έχει την Μπριζίτ να τον προσέχει. Και όχι μόνο. Οι σωματοφύλακες που έχουν γίνουν η σκιά του όγδοου προέδρου της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας έχουν επιλεγεί από τη γυναίκα της ζωής του, την 63χρονη πρώην δασκάλα του που τον μύησε στα μυστικά του έρωτα. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Closer», ο Μακρόν ενίσχυσε πρόσφατα την ασφάλειά του μετά τις πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν βάλει στο μάτι Γάλλους πολιτικούς με το περιοδικό «Le Point» να αποκαλύπτει ότι η σύζυγός του Μπριζίτ συμμετείχε στη διαδικασία πρόσληψης.     Δώδεκα «γορίλες» έχουν αναλάβει να προστατεύουν τον Εμανουέλ Μακρόν με την Μπριζίτ να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον διορισμό τους. Η Μπριζίτ είναι επίσης αυτή που επέλεξε τον επικεφαλής της φρουράς του Μακρόν.