Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είναι αισιόδοξοι σήμερα ενόψει μιας νέας περιφερειακής εκλογικής αναμέτρησης πέντε μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, την ώρα που η απειλή των Σοσιαλδημοκρατικών υπό την προεδρία του Μάρτιν Σουλτς φαίνεται να έχει ανασχεθεί.
Οι κάτοικοι του κρατιδίου Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, που βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, ψηφίζουν σήμερα το περιφερειακό τους κοινοβούλιο.
Η αγροτική αυτή περιοχή με τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της εκπροσωπεί λιγότερο από το 3% του πληθυσμού της Γερμανίας. Όμως το αποτέλεσμα των περιφερειακών αυτών εκλογών παρακολουθείται στενά καθώς πρόκειται για την προτελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες η Μέρκελ διεκδικεί τέταρτη θητεία.
Τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας), με τις πρώτες εκτιμήσεις να γίνονται αμέσως γνωστές.
Από το 2012 στο κρατίδιο αυτό πρώτη δύναμη είναι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Σύμφωνα όμως με την τελευταία δημοσκόπηση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, το SPD φαίνεται να συγκεντρώνει το 29% των ψήφων, έναντι 32% για το CDU της Μέρκελ.