Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωρίζει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι "μια ζόρικη γυναίκα", όπως είπε ο ίδιος σήμερα, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit που αναμένεται ότι θα είναι δύσκολες.

"Παρατήρησα ότι είναι ζόρικη γυναίκα" είπε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η ίδια η Μέι στον εαυτό της λέγοντας ότι θα είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

"Σέβομαι βαθύτατα την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μου αρέσει ως άνθρωπος", πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για ένταση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς πλησιάζει η έναρξη των διαπραγματεύσεων, κάτι που θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου.

Λίγες ώρες πριν παρουσιάσει ο επικεφαλής των Ευρωπαίων διαπραγματευτών τις κατευθυντήριες οδηγίες της αποστολής του, ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit, είπε ότι στην περίπτωση αποχώρησης του Λονδίνου από αυτές χωρίς την επίτευξη συμφωνίας η Βρετανία δεν θα πληρώσει τίποτα.

"Δεν νομίζω ότι ο Ντέιβιντ (Ντέιβις) είχε δίκιο όταν απείλησε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει (από τις διαπραγματεύσεις). Η εμπειρία μου στην πολιτική λέει ότι πάντοτε εκείνοι που αποχωρούν πρέπει να επιστρέψουν" στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σχολίασε ο Γιούνκερ.