Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί ο Υπουργός Αμύνης της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Αιγυπτίου ομολόγου του Στρατηγού Sedki Sobhi. Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του αυτής, ο Κύπριος ΥΠΑΜ θα υπογράψει το νέο ετήσιο πρόγραμμα διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο της Αμυντικής Συμφωνίας που έχει υπογραφεί το 2016.

Ο Χρ. Φωκαΐδης ο οποίος επισκέπτεται για τρίτη φορά επισήμως τη χώρα του Νείλου από της αναλήψεως των σημερινών του καθηκόντων, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο του και ακολούθως θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπιών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ΥΠΑΜ θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακής ασφαλείας και οι τελευταίες εξελίξεις στη Συριακή κρίση, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας για αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής. Ένας άλλος ιδιαιτέρως κρίσιμος (και επίκαιρος) τομέας που θα απασχολήσει τις συνομιλίες των υπουργών είναι τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας και της διαχειρίσεως κρίσεων.

Τέλος, ο Χρ. Φωκαΐδης θα ενημερώσει τον Αιγύπτιο ομόλογο του και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.