Τον φανατισμό αλλά και τον στόχο για μία νέα Οθωμανική αυτοκρατορία μοιράζονται με τον Ερντογάν και οι οπαδοί του... Για αυτό και κάποιοι από αυτούς ντύθηκαν με οθωμανικές στολές (!) για να ψηφίσουν στο τουρκικό προξενείο στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, δημιουργήθηκε ένταση με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και του φιλοκουρδικού Λαϊκού Κόμματος του Λαού (HDP) να ζητούν να μην τους επιτραπεί να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα που αν κερδίσει το "ναι" ο Ερντογάν θα μετατραπεί σε... Σουλτάνο, μιας και όλες οι εξουσίες μαζεύονται στα χέρια του.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του εκλογικού κέντρου τους το επέτρεψε επικαλούμενος το γεγονός ότι στη Γαλλία οι άνθρωποι μπορούν να είναι ντυμένοι όπως επιθυμούν. Στην Ευρώπη ζουν δυόμισι εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου. Εξ αυτών το 1,4 εκατομμύριο ζει στη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια με τις ευλογίες του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) υπάρχει μια αναβίωση του Οθωμανισμού η οποία αποτυπώνεται στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και αλλού.

 

Πηγή: euronews