Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
pc2447zxidcqmlojbxt4
Διεθνή

Πρώτη φορά στα θρανία για τον μικρό πρίγκιπα Γεώργιο

Ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

O πρίγκιπας Γεώργιος, τρίτος στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο, θα πάει για πρώτη φορά σχολείο στο νοτιοδυτικό Λονδίνο τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα το Παλάτι του Κένσιγκτον.

Ο τρίχρονος Γεώργιος, ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, θα πάει στο ιδιωτικό σχολείο Thomas's Battersea.

Η επιλογή του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος σπάει την παράδοση της βασιλικής οικογένειας που επέλεγε έως σήμερα να στέλνει τα νεότερα μέλη της στο σχολείο Wetherby στο Νότινγκ Χιλ, όπου φοίτησαν τόσο ο Ουίλιαμ όσο και ο πρίγκιπας Χάρι.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί εκείνη που έλαβαν τον Ιανουάριο ο Ουίλιαμ και η Κέιτ- ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, να μείνουν με την οικογένειά τους στο Λονδίνο καθώς ο Ουίλιαμ παραιτήθηκε της εργασίας του ως πιλότος ελικοπτέρου προκειμένου να επικεντρωθεί πλήρως στην άσκηση των επίσημων καθηκόντων εκ μέρους της 90χρονης γιαγιάς του, της βασίλισσας Ελισάβετ.
«... Είναι ενθουσιασμένοι που βρήκαν ένα σχολείο όπου είναι βέβαιοι ότι ο Γεώργιος θα έχει μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη έναρξη στην εκπαιδευτική του» θητεία, τονίζεται στην ανακοίνωση του Παλατιού του Κένσινγκτον.

Στον ιστότοπο του σχολείου γνωστοποιείται ότι αναλαμβάνει την εκπαίδευση 540 αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 4 έως 13 ετών και ο σημαντικότερος κανόνας που τους διδάσκεται είναι να «είναι ευγενικοί».