Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter:

«Τρομερό! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε βάλει «κοριούς» στον ουρανοξύστη Trump Tower λίγο πριν τη νίκη. Δεν βρήκε τίποτε. Αυτό είναι μακαρθισμός!»

Σε επόμενη ανάρτησή του σημειώνει:

«Πόσο χαμηλά έπεσε ο πρόεδρος Ομπάμα να παρακολουθεί τα τηλέφωνά μου κατά την ιερή εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι Νίξον/Γουώτεργκεϊτ. Κακός (ή άρρωστος) άνθρωπος!


Ήταν δύο απ’ τα πολλά tweets που ανήρτησε νωρίς το πρωί ο Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter. Παράλληλα προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Τζεφ Σέσιονς, τον υπουργό Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία επειδή απέκρυψε τις επαφές που είχε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με τον Ρώσο πρεσβευτή από τη Γερουσία κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του.

«Την πρώτη συνάντηση που είχε ο Τζεφ Σέσιονς με τον Ρώσο πρεσβευτή την είχε κανονίσει η κυβέρνηση Ομπάμα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για 100 πρεσβευτές...», έγραψε ο Τραμπ. Και πρόσθεσε:

«Μόλις προέκυψε: ο ίδιος Ρώσος πρεσβευτής που συνάντησε τον Τζεφ Σέσιονς, είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο του Ομπάμα 22 φορές και μόνον πέρυσι τέσσερις φορές.»

Ο Τραμπ δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για να εδραιώσει τους ισχυρισμούς του ότι ο Ομπάμα έβαλε να τοποθετήσουν «κοριούς» στον ουραξονύστη του, τον Trump Tower, στο Μανχάταν, ούτε είναι σαφές που βασίστηκε για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.