Σε βαθιά κατάθλιψη δηλώνει ότι έχει πέσει ο πρώην σύζυγος της Αθηνάς Ωνάση, ο οποίος διαπίστωσε ότι η «χρυσή» κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση παίρνει σκληρή εκδίκηση πουλώντας όλα τα άλογα, ακόμη και το αγαπημένο του, το Cornetto K (σ.σ. σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύουν ιστοσελίδες της Βραζιλίας), που τον οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα τον οδηγούσε και στους επόμενους.

Η Αθηνά Ωνάση αποφάσισε να δώσει το δικό της μάθημα στον πρώην σύζυγό της, ο οποίος δεν σταματά να δηλώνει ερωτευμένος και να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media με τις «καυτές» στιγμές που περνάει με τη νέα του ερωμένη. Παρά τη δικαστική απόφαση, που έκρινε ότι τα άλογα ανήκουν στον ίδιο και στην εταιρεία στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος ως διευθυντής, η Αθηνά Ωνάση, που εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτρια της εταιρείας, εκμεταλλεύτηκε μια περίπτωση του νόμου όταν τα άλογα έπρεπε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και υπέγραψε, εν αγνοία του Αλβάρο, ότι της ανήκουν. Το αποτέλεσμα είναι η «χρυσή» κληρονόμος να μπορεί τώρα να διαχειριστεί την τύχη τους και ήδη το αγαπημένο άλογο του Αλβάρο, με το οποίο έκανε προπονήσεις και σκόπευε να συμμετάσχει στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει πουληθεί και έχει άλλον αναβάτη.

Ο Ντόντα, μιλώντας στο ισπανόφωνο Reuters, καταγγέλλει την Αθηνά για το ότι σχεδόν του «έκλεψε» τα άλογα με την παραπάνω νομική διαδικασία και ζητάει το αγαπημένο του άλογο πίσω. Επίσης δηλώνει ότι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ότι το ίδιο έχει διαπιστώσει και για την ψυχολογία του αλόγου του. Να σημειωθεί ότι ο Αλβάρο επικαλείται απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης που τον δικαιώνει, όμως ισχυρίζεται ότι η Αθηνά δεν συμμορφώνεται με αυτή. «Ηδη από τα οκτώ άλογα, η Αθηνά έχει πουλήσει το ένα, το Cornetto K, που έχει χρησιμοποιηθεί από άλλο αναβάτη, τον Alberto Zorzi. Το άλογο είναι σε πολύ κακή διάθεση», δηλώνει ο Αλβάρο και συμπληρώνει: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό η Αθηνά. Ο νέος αναβάτης, ο Ζorzi, είναι πολύ καλός, ωστόσο το συγκεκριμένο άλογο δεν είναι το ιδανικό. Είναι πολύ δύσκολο».

Ο Αλβάρο, που εμφανίζεται ιδιαίτερα ανανεωμένος και εξοικειωμένος με τα μέσα ενημέρωσης περισσότερο από ποτέ, καθώς τα προηγού μενα χρόνια, ίσως και από επιλογή της Αθηνάς, απέφευγε τις κάμερες και τις συνεντεύξεις, δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει τόσο μέρος της περιουσίας που του ανήκει από τον γάμο του με την Αθηνά Ωνάση όσο και τα άλογά του. «Δεν εγκατέλειψα ποτέ το άθλημα και τον πρωταθλητισμό και σχεδιάζω να αγωνιστώ και στους επόμενους Ολυμπιακούς. Χρειάζομαι όμως τα άλογά μου». Στόχος του 44χρονου Βραζιλιάνου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, το 2020. Ο ίδιος εκτιμά ότι θα πάρει πίσω τα άλογά του και δεν θεωρεί ότι αυτή η δικαστική περιπέτεια, που τον άφησε πίσω στους πρόσφατους διαγωνισμούς, θα ταράξει τα σχέδιά του.

Η Αθηνά πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να του κάνει τη χάρη. Αντίθετα, δείχνει αποφασισμένη να κόψει τα φτερά του πρώην συζύγου της, βάζοντάς του όσα εμπόδια μπορεί στον δρόμο προς την επιτυχία, όχι μόνο την προσωπική, αλλά και στο αθλητικό πεδίο όπου διακρίνεται. Φαίνεται ότι η ίδια γνωρίζει πολύ καλά το πάθος του Αλβάρο για τον αθλητισμό, την ιππασία και τα άλογα, αλλά και για το μετάλλιο που θέλει να κατακτήσει στους επόμενους Ολυμπιακούς, με αποτέλεσμα να τον «χτυπάει» εκεί ακριβώς που ξέρει ότι θα τον πλήξει περισσότερο.