«Αλλάχου Άκμπαρ», που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος», φώναξε ο ένοπλος που επιχείρησε το πρωί να μπει στο μουσείο του Λούβρου επιχειρώντας να εξουδετερώσει με μαχαίρι έναν στρατιώτη, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα.

Ο στρατιώτης που έκανε περιπολία απάντησε με πραγματικά πυρά και τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον δράστη. Το περιστατικό συνέβη στις 10 τοπική ώρα στο πολυσύχναστο Καρουζέλ του μουσείου όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα.

Στο σημείο που έγινε η επίθεση έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι του υπουργείου εσωτερικών.

Η περιοχή γύρω από το μουσείο έχει αποκλειστεί από πολυάριθμους αστυνομικούς που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Ο δράστης είχε μαζί του βαλίτσα που σύμφωνα με την αστυνομία δεν περιείχε εκρηκτικά.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».

Το μουσείο του Λούβρου εκκενώνεται ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του μετρό. Ο στρατιώτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Δείτε την εικόνα που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ από το Παρίσι LIVE: