Στη Νέα Υόρκη στρέφονται όλα τα επενδυτικά βλέμματα του πλανήτη, καθώς πριν από λίγη ώρα και σχεδόν με το «άνοιγμα» της Wall Street, ο Dow Jones ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία τις 20.000 μονάδες! Ο βιομηχανικός δείκτης είχε φτάσει μια «ανάσα» από το πολυπόθητο ρεκόρ στις αρχές του μήνα (αλλά και τα Χριστούγεννα), ωστόσο δε διέθετε τα απαραίτητα «καύσιμα» για το μεγάλο άλμα.

Σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από τις ισχυρές επιδόσεις των Boeing, 3M, Caterpillar και DuPont, ο δείκτης με τις 30 σημαντικότερες αμερικανικές μετοχές που δημιουργήθηκε το 1896, κατακτά ένα σπουδαίο ιστορικό ρεκόρ. Να σημειωθεί ότι επί Τραμπ έχει πραγματοποιήσει ράλι 9%, λαμβάνοντας ώθηση από τα σημαντικά κέρδη της Goldman Sachs, τα οποία ξεπερνούν το 29%. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν αυτήν την ώρα και οι Morgan Stanley, JP Morgan, General Electric αλλά και σχεδόν όλες οι δεικτοβαρείς μετοχές του Nasdaq (που επίσης κινείται σε επίπεδα ρεκόρ), συμπεριλαμβανομένων των Apple, IBM, Microsoft, Yahoo, Netflix και άλλες.

Άνοδο 0,46% σημειώνει ο S&P 500 στις 2.290 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται και ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη 0,6% στις 5.635 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύεται πάνω από 122 μονάδες στις 20.037 μονάδες.

Στο ταμπλό, άνοδο 2,6% σημειώνει η μετοχή της Boeing, μετά τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο. Αλμα 4% πραγματοποιεί η μετοχή της DuPont, το μεγαλύτερο από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Βουτιά 4,3% σημειώνει η μετοχή της Verizon, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής σε «market perform» από τη Reynold James.

Σε tweet που έκανε το πρωί, ο κ. Τραμπ ανέφερε πως η έρευνα θα περιλαμβάνει τον έλεγχο «όσων γράφτηκαν για να ψηφίσουν σε δύο πολιτείες, αυτών που είναι παράνομοι και ακόμα όσων γράφτηκαν και είναι νεκροί (εδώ και πολύ καιρό)».

Το tweet διεύρυνε τις απώλειες του αμερικανικού νομίσματος, με τον δείκτη του δολαρίου να κινείται 0,4% χαμηλότερα, στις 99,84 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

To δολάριο καταγράφει οριακές απώλειες, ανακάμπτοντας από την πτώση σε χαμηλά δύο μηνών νωρίτερα την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θε ξεκινήσει μια «μεγάλη» έρευνα για πιθανή εκλογική απάτη.

Aπό το εταιρικό μέτωπο, αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης η Boeing.

Η μεγαλύτερη εταιρία αεροδιαστημικής στον κόσμο σε όρους πωλήσεων κατέγραψε κέρδη 1,63 δισ. δολαρίων ή 2,59 δολαρίων ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, έναντι 1,03 δισ. ή 1,51 δολάριο ανά μετοχή το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, η εταιρία είχε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 2,47 δολαρίων ανά μετοχή, ποσό που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,35 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,6% χαμηλότερα στα 52,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,7% στα 1.204 δολάρια το βαρέλι.

Στα ομόλογα, απώλειες σημειώνουν τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 2,49%.

 

 

πηγή: ependisinews.gr