«Σχεδιάσαμε μεγάλη μέρα για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ πολλών πραγμάτων, θα χτίσουμε το τείχος», έγραψε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στον λογαριασμό του στο Twitter   Έτοιμος να υπογράψει διατάγματα που θα θεσμοθετούν περιορισμούς στην μετανάστευση, την βίζα αλλά και τους πρόσφυγες, φαίνεται πως είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.   Ο Τραμπ πρόκειται να μιλήσει σήμερα Τετάρτη στους εργαζομένους του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, που χειρίζεται την μετανάστευση. Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το βράδυ της Τρίτης, «για αύριο σχεδιάσαμε μεγάλη μέρα για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ πολλών πραγμάτων, θα χτίσουμε το τείχος»!    

 Η δήλωση του Τραμπ συμφωνεί μεν με τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πως θα χτίσει τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό και πως θα επιβάλει περιορισμούς στην είσοδο μουσουλμάνων στην χώρα, όμως έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσε προ ολίγων ημερών ο αρμόδιος υπουργός για την Εθνική Ασφάλεια Τζον Κέλι, στην επιτροπή του Κογκρέσου, πως δηλαδή το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό «ίσως να μην χτιστεί σύντομα».  

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο ο Τραμπ να υπογράψει διατάγματα για την μετανάστευση που θα επιβάλλουν περιορισμούς στην πρόσβαση στις ΗΠΑ για τους πρόσφυγες αλλά και στους αιτούντες βίζα από το Ιράκ, το Ιράν, την Λιβύη, την Σομαλία, το Σουδάν, την Συρία και την Υεμένη - που άλλωστε ήδη υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς.   Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως ο πρόεδρος Τραμπ πρόκειται να «παγώσει» την αποδοχή όλων των προσφύγων, και εκείνων από την Συρία, για τουλάχιστον 120 ημέρες.