Τη στιγμή που σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρετά μετά από 8 χρόνια τον Λευκό Οίκο, τα ποσοστά δημοφιλίας του παραμένουν στα ύψη. 

Ωστόσο, ένα δημοσίευμα του Independent έρχεται να φωτίσει την "σκοτεινή" πλευρά της διακυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος μνημονεύεται ως ο πιο επιτυχημένος των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2016 επί προεδρίας Ομπάμα εγκρίθηκαν 10 φορές περισσότερες επιθέσεις με drone σε σύγκριση με την κυβέρνηση Τζορτζ Μπους, ενώ σήμερα οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση για περισσότερο καιρό απ' ό,τι σε κάθε άλλη Προεδρία των ΗΠΑ.

Μάλιστα, μόνο το 2016 οι ΗΠΑ εκτόξευσαν 26.171 βόμβες στη Μέση Ανατολή, δηλαδή 3.000 περισσότερες συγκριτικά με το 2015.

Όπως φαίνεται δε στον χάρτη, οι περισσότερες βόμβες έπληξαν τη Συρία (12.192) και ακολουθούν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, η Υεμένη, η Σομαλία και το Πακιστάν.

Έτσι ενώ ο Ομπάμα μείωσε τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν σε Αφγανιστάν και Ιράκ αλλά πολλαπλασίασε τη χρήση μη επανδρωμένων αεροπορικών επιδρομών.