Η συριακή κυβέρνηση ενέκρινε ένα σχέδιο εργασιών για να αποκατασταθούν οι υποδομές, η βιομηχανία και η ασφάλεια στο Χαλέπι, όπως μετέδωσαν τα συριακά μέσα.

Το Χαλέπι ήταν χωρισμένο στις ανταρτοκρατούμενες ανατολικές συνοικίες και τις δυτικές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού σχεδόν από την έναρξη του εμφυλίου το 2011.

Εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών του συριακού στρατού και των συμμάχων του εναντίον των ανατολικών συνοικιών, προκειμένου να τις θέσουν υπό τον έλεγχό τους, έχουν καταστραφεί οι υποδομές, τα σπίτια και τα νοσοκομεία.

Το συριακό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποκαταστήσει την παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων στο Χαλέπι, να εξετάσει ποια κτίρια μπορούν να επισκευαστούν και να ανοίξει τους δρόμους, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή, επισημαίνουν τα συριακά μέσα.

Προς αυτή την κατεύθυνση εγκρίθηκε και ένα έκτακτο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επισκευαστούν 50 σχολεία στις ανατολικές συνοικίες της πόλης σε διάστημα έξι μηνών. Το υπουργείο επιθυμεί να έχει επισκευάσει 100 σχολεία μέχρι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Βάσει του σχεδίου της συριακής κυβέρνησης, πρόκειται να αποκατασταθούν επίσης πέντε κέντρα υγείας και δύο νοσοκομεία, καθώς και να ανακαινιστεί το αεροδρόμιο του Χαλεπιού και 18 χιλιόμετρα του σιδηροδρομικού δικτύου.