Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στα δικαστήρια της Σμύρνης, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Ο απολογισμός της έκρηξης είναι δύο νεκροί και 11 τραυματίες, ενώ μετά από αυτή ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στην αστυνομία και δύο τρομοκράτες, με αποτέλεσμα οι δύο τελευταίοι να πέσουν νεκροί.

Όπως μετέδωσε το CNN Turk, ένας τρομοκράτης έπεσε νεκρός από πυρά των αρχών λίγο μετά την έκρηξη, ενώ λίγα λεπτά μετά σκότωσαν και δεύτερο δράστη. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, αναζητείται και τρίτος δράστης που φορά μαύρο μπουφάν και λευκό καπέλο.

Μία ώρα μετά το χτύπημα ο κυβερνήτης της Σμύρνης δήλωσε πως με βάση τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως οι δράστες είναι μέλη του ΡΚΚ.

Νεκρός από την έκρηξη φαίνεται πως είναι ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων και ένας υπάλληλος των δικαστηρίων.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων και το Reuters.

O δράστης φαίνεται πως είναι κουρδικής καταγωγής, γεγονός που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για χτύπημα του PKK. Βρέθηκε επίσης το όχημά τους, στο οποίο υπήρχε βαλίτσα με όπλο μπαζούκα.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε από παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στα δικαστήρια της πόλης, ενώ στόχος φαίνεται να ήταν φυλάκιο της αστυνομίας που, αν επιβεβαιωθεί, παραπέμπει στη δράση του ΡΚΚ και όχι του Ισλαμικού Κράτους, που στοχεύει απλούς πολίτες.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι ασθνοφόρα έχουν σπεύσει επιτόπου και πως τουλάχιστον ένα όχημα καίγεται κοντά στο κτίριο του δικαστηρίου, όπως φαίνεται και στις εικόνες.