Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 59χρoνου πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Η γυναίκα του Έλληνα πρέσβη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, κατά τη διάρκεια της απολογίας της αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του Ελληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία.

Όπως μεταδίδουν τα Βραζιλιάνικα ΜΜΕ, με κλάματα στα μάτια, είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και ότι για όλα φταίει ο εραστής της.

Μάλιστα, o ίδιος, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης πήρε την ευθύνη πάνω του - αφού του έδειξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που τον τοποθετεί στον τόπο του εγκλήματος- ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη - λέγοντας ότι η γυναίκα δεν φέρει καμία ευθύνη.

Είπε ότι ο ίδιος στραγγάλισε τον Ελληνα πρέσβη, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε ενώ βρισκόταν σε άμυνα, καθώς οι δυο τους είχαν πιαστεί στα χέρια. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε όμως την αιτία της διαμάχης τους.

Στη συνέχεια είπε ότι όταν κατάλαβε ότι σκότωσε τον έλληνα πρέσβη, κάλεσε τον εξάδελφό του για να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κρύβοντάς το μέσα σε ένα χαλί.

Πάντως, το τρίτο άτομο που εμπλέκεται στο φόνο, ο ξάδερφος του αστυνομικού, είναι αυτός που «έκαψε» τους δύο εραστές καθώς αποκάλυψε ότι όλα ήταν προμελετημένα και ότι η γυναίκα είναι ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα οαποκάλυψε ότι μία ημέρα πριν τη δολοφονία είχαν συναντηθεί και οι τρεις και η Φρανσουάζ του είχε υποσχεθεί 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στο έγκλημα, ποσό που θα του έδινε 30 ημέρες αργότερα «αν όλα πήγαιναν καλά».

Ακόμη, ο ντε Μέλο κατέθεσε ότι η Φρανσουάζ έφτασε στο σπίτι με την 11χρονη κόρη της με τον πρέσβη, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα, τη στιγμή που ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν ήδη νεκρός.

Οσο για τη γυναίκα, που αρχικά προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές δηλώνοντας την εξαφάνιση του συζύγου της, τελικά παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως ο εραστής της ήταν ο δολοφόνος του πρέσβη.

Ομως, δεν παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στο έγκλημα. «Οταν είδε ότι δεν υπήρχε διέξοδος, ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε ότι ο Μορέιρα Φίλιο τον σκότωσε και ότι εκείνη δεν έπρεπε να κατηγορηθεί και πως δεν μπορούσε να το αποφύγει», ανέφερε πηγή της βραζιλιάνικης εφημερίδας.

Ωστόσο, εκείνη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εξάδελφος του εραστή της, είχε καταστρώσει το σχέδιο και οι δύο άνδρες το έφεραν εις πέρας. 

Αφού τύλιξαν το άψυχο σώμα του πρέσβη σε ένα χαλί, οι δύο άνδρες έφυγαν και το έκρυψαν σε σημείο που δεν αποκάλυψε η αστυνομία. Σχεδόν δύο ημέρες αργότερα, ο εραστής της συζύγου αποφάσισε να αφήσει το αυτοκίνητο του πρέσβη κάτω από μία γέφυρα. Με τη βοήθεια ενός δικυκλιστή- ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία- πήγε για να αγοράσει βενζίνη και πυρπόλησε το όχημα.

Ντοκουμέντο: Το υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του Αμοιρίδη

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Jornal National» δημοσίευσε υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

Υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του και τον εραστή της φέρνει στη δημοσιότητα η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Jornal National».

Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho μαζί με τον ξάδερφό του Eduardo Moreira de Melo να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο μετά έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν μπουν.