Η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2017 είναι η Νέα Ζηλανδία!

Ο πλανήτης βρίσκεται σε γιορτινή διάθεση, ωστόσο ο νέος χρόνος... έφτασε αρκετές ώρες νωρίτερα στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, με την Πολυνησία και τη Νέα Ζηλανδία να τον υποδέχονται μεγαλοπρεπώς.

Το Ωκλαντ φόρεσε τα γιορτινά του και με αμέτρητα χρωματιστά βεγγαλικά και πολύ... θόρυβο, οι Νεοζηλανδοί γιόρτασαν την έλευση του νέου χρόνου, με την ελπίδα ότι θα επιφυλάσσει λιγότερες άσχημες ειδήσεις από το 2016.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία της πανέμορφης πόλης, οι φορείς της οποίας είχαν οργανώσει διάφορα happenings για κάθε γούστο.

Λίγο νωρίτερα, το 2017 είχε φτάσει στην Πολυνησία και τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Η Σαμόα, η Τόνγκα και το Κιριμπάτι ήταν οι πρώτες περιοχές του πλανήτη που υποδέχθηκαν το 2017.

Η σκυτάλη στην Αυστραλία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σιδνεϊ θα γίνει στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μητρόπολη που θα αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για το Νέο Έτος, το οποίο θα μπει με ένα θέαμα πυροτεχνημάτων που θα διαρκέσει 12 λεπτά στον εμβληματικό κόλπο της.

Όμως η Αυστραλία βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή της μάχη κατά της τρομοκρατίας. Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επιπλέον θα αναπτυχθούν στο Σίνδει μετά τη σύλληψη ενός άνδρα για «απειλές σε σχέση με το Νέο Έτος». Πριν από μια εβδομάδα, η Καμπέρα ανακοίνωνε πως απέτρεψε μια «τρομοκρατική συνωμοσία» για την ημέρα των Χριστουγέννων στη Μελβούρνη.
«Ενθαρρύνω όλους να επωφεληθούν της βραδιάς γνωρίζοντας πως η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια», δήλωσε εντούτοις ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Μάικ Μπερντ.

Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται απόψε στο Σίδνεϊ για το θέαμα των πυροτεχνημάτων, μια κοσμοσυρροή που οφείλεται τόσο στη θερινή καλοκαιρία όσο και στο γεγονός ότι η αλλαγή του έτους πέφτει φέτος σαββατοκύριακο.