Ανακοίνωση με ταξιδιωτικές οδηγίες για τους πολίτες που προετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε Αίγυπτο και Ιορδανία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την περίπτωση της Ιορδανίας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους πολίτες των που βρίσκονται, ταξιδεύουν ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα ότι υπάρχει απειλή να διαπραχθούν νέες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις στο χασεμιτικό βασίλειο. Σ' αυτές πάνω από δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας Καναδής τουρίστριας, σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις ισλαμιστών στη νότια πόλη Καράκ της Ιορδανίας αυτή την εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων αναφέρει: «Υπενθυμίζει στους πολίτες των ΗΠΑ ότι τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την επιθυμία να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον αμερικανών πολιτών και δυτικών στην Ιορδανία».

Οσον αφορά τους πολίτες των οι οποίοι ταξιδεύουν στην Αίγυπτο, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι υπάρχουν απειλές από μέρους τρομοκρατικών οργανώσεων και τόνισε ότι διαπράχθηκαν πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης μέσα σε έναν καθεδρικό ναό των Κοπτών η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Παρότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις πιο τουριστικές τοποθεσίες της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων του Λούξορ και της Ασουάν, «τρομοκρατικές ενέργειες μπορεί να γίνουν οπουδήποτε στη χώρα», προτρέπει τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Δυτική Έρημο και στη χερσόνησο του Σινά, πέραν του θέρετρου Σαρμ ελ Σέιχ.