Την προσοχή όλων κατόρθωσε να τραβήξει η Γιούμε, ο σκύλος ράτσας Ακίτα του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος σε Ιάπωνες δημοσιογράφους, εν όψει της επίσκεψής του στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, τις επόμενες ημέρες.

Η Γιούμε, δώρο ενός Ιάπωνα αξιωματούχου στον κ. Πούτιν το 2012, μπήκε στην αίθουσα χωρίς να φοράει λουρί, ακολουθώντας τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Σύντομα, ωστόσο, άρχισε να γαβγίζει δυνατά στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του τηλεοπτικού δικτύου Nippon Television και της εφημερίδας Yomiuri Shimbun, οι οποίοι παρέμεναν ακίνητοι.

Το μεγαλόσωμο τετράποδο δεν σταμάτησε να παραπονιέται, ακόμα και όταν ο Ρώσος πρόεδρος της προσέφερε ορισμένες λιχουδιές.

Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι ξαφνιάστηκαν και φοβήθηκαν ελαφρώς, λόγω των συνεχόμενων γαβγισμάτων της Γιούμε.
Ο κ. Πούτιν, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η Γιούμε ήθελε να τον προστατεύσει, καθώς, όπως πρόσθεσε, «είναι σκύλος - φύλακας».

Πηγή: Reuters