Τουρκικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 10 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, ενώ οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία κατέλαβαν έναν αυτοκινητόδρομο μεταξύ των στρατηγικής σημασίας πόλεων αλ Μπαμπ και Μάνμπιτζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα για να υποστηρίξει τους Σύρους αντάρτες και έχει στόχο την απομάκρυνση των τζιχαντιστών και των Κούρδων μαχητών από τα σύνορά της με τη Συρία.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, τουρκικά αεροσκάφη κατέστρεψαν επτά κτίρια και τρία καίρια σημεία που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές σε τέσσερα διαφορετικά μέρη.

Όπως είχαν μεταδώσει χθες τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα έχει στείλει 300 μέλη επίλεκτων δυνάμεων στη βόρεια Συρία για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της εκεί.

Πλέον οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις πολιορκούν την αλ Μπαμπ, την τελευταία πόλη προπύργιο του ΙΚ στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ της αλ Μπαμπ και της Μάνμπιτζ. Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει την Μάνμπιτζ τον Αύγουστο από τους τζιχαντιστές.