H Nintendo μπορεί να έκανε πάταγο φέτος με το ντεμπούτο του Pokemon Go. Παρόλα αυτά, η Sony, στην "έδρα" της την Ιαπωνία, έχει ήδη ξεπεράσει την ανταγωνιστή της με ένα mobile game που λέγεται Fate/Grand Order.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τo παιχνίδι, το οποίο βασίζεται σε τηλεοπτική σειρά με το όνομα Fate, επιτρέπει στους χρήστες να ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και να συμμαχούν με ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Leonardo da Vinci και η Jean d'Arc για να σώσουν την ανθρωπότητα. Αν και η βασική βερσιόν του παιχνιδιού είναι δωρεάν, υπάρχουν προφανώς και micro-transactions μέσα στο παιχνίδι για την επίσπευση της ανάπτυξης του χαρακτήρα.

Το Fate/Grand Order βρίσκεται είτε στην κορυφή, είτε πολύ κοντά σε αυτή εδώ και περίπου 1 χρόνο, ενώ έχει γίνει "download" 7 εκατ. φορές από τον Ιούλιο του 2015 όποτε και λανσαρίστηκε. Έχει επιφέρει μεγαλύτερα έσοδα από το Pokemon Go στο Android αλλά και στο iOS.

Η τηλεοπτική σειρά αυτή δημιουργήθηκε από το στούντιο Aniplex, της Sony, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 για την προώθηση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών anime. Ο Αtsuhiro Iwakami, πρόεδρος του στούντιο, ανέφερε πως η σειρά, με την πλειάδα χαρακτήρων, μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί και σε mobile παιχνίδι.