Δεν επιτράπηκε η είσοδος σε δύο μέλη του συγκροτήματος Eagles of Death Metal στη συναυλία του Στιγκ στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι, το συγκρότημα που βρισκόταν στη σκηνή πριν από ένα χρόνο, τη νύχτα του μακελειού των τζιχαντιστών.

Ο τραγουδιστης και ένα άλλο μέλος του συγκροτήματος έφτασαν χθες βράδυ στο Μπατακλάν, ωστόσο, όταν τους αναγνώρισαν οι παραγωγοί του θεάτρου, τους πέταξαν έξω. Όπως εξήγησαν στην Paris AFP, "υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να συγχωρήσεις, γι' αυτό τους πετάξαμε έξω".

Ο λόγος που το συγκρότημα αντιμετωπίστηκε με αυτό τον τρόπο είναι η στάση του τραγουδιστή, Jesse Hughes (φωτο), ο οποίος με μία σειρά συνεντεύξεων από τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2015, έχει ασκήσει κριτική στους Γάλλους για τα μέτρα ασφαλείας, κάνοντας μάλιστα και ρατσιστικά σχόλια.

Σε μία συνέντευξή του είχε δηλώσει πως μετά την επίθεση που άφησε 89 νεκρούς στο Μπατακλάν, ο ίδιος είδε στους δρόμους Μουσουλμάνους να πανηγυρίζουν, δήλωση που προκάλεσε την ακύρωση δύο συναυλιών του συγκροτήματος στη Γαλλία, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως πιστεύει ότι η ασφάλεια του θεάτρου εκείνη τη νύχτα είχε εμπλοκή στην επίθεση, δήλωση που "μάζεψε" λίγο αργότερα ελλείψει αποδείξεων.

Σε διαφορετική συνέντευξη είχε ασκήσει κριτική στο νομικό καθεστώς για τα όπλα στη Γαλλία, τονίζοντας πως αν υπήρχαν οπλισμένοι μέσα στο θέατρο, ίσως το χτύπημα των τζιχαντιστών να είχε αποτραπεί. "Εμποδίστηκε ο θάνατος κανενός από τον νόμο στη Γαλλία για την οπλοκατοχή; Αν ναι, θέλω να μου το πει κάποιος, γιατί διαφωνώ", τόνισε ο Jesse Hughes.

Γ.Τ.