Στα πιθανά κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη της χθεσινοβραδινής αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου, εστιάζονται τώρα οι έρευνες της τοπικής αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει εάν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια» ή για «κατάσταση αμόκ ενός μεμονωμένου ατόμου».

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του, όπου από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν έρευνες οι Ειδικές Δυνάμεις (SEK). Στο αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ο πατέρας του δράστη.
Σύμφωνα με  δημοσιεύματα ο νεαρός «Ήταν μοναχικός, έμενε με τους γονείς του, και δεχόταν bullying από μικρή ηλικία στο σχολείο».

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες από τον ξένο Τύπο βλέπουν πίσω από το 18χρονο Ιρανογερμανό το Ισλαμικό Κράτος, καθώς υπάρχει μάρτυρας που ισχυρίζεται ότι τον άκουσε να φωνάζει να φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος»( “Allahu Akbar”).

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» παρουσιάζει μέσω μαρτυριών τα όσα φέρεται να φώναζε ο δράστης την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως τον κόσμο που ανύποπτος βρισκόταν στο Εμπορικό Κέντρο απο τα οποία φαίνεται ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση.