Εννέα πτώματα και τριάντα ένας διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο του σκάφους που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη εβδομάδα έφτασαν σήμερα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο, ανέφεραν πηγές της αιγυπτιακής αστυνομίας.

Το ξύλινο σκάφος είχε αποπλεύσει από την Αφρική και μετέφερε τουλάχιστον 700 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Οι ελληνικές λιμενικές αρχές έκαναν λόγο για "πολλές εκατοντάδες" μετανάστες.Από τη βύθιση του σκάφους, την Παρασκευή, έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι. Οι 221 από τους 339 διασωθέντες πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιταλία.

Από τους 31 διασωθέντες που έφτασαν σήμερα στην Αίγυπτο, οι 26 είναι Αιγύπτιοι. Οι υπόλοιποι κατάγονται από το Σουδάν, την Ερυθραία και την Αιθιοπία. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την εθνικότητα των εννέα νεκρών.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη ενώ περισσότεροι από 200.000 έχουν φτάσει στην Ευρώπη δια θαλάσσης, σύμφωνα με την καταμέτρηση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.