Ουδεμία πρόθεση έχει να συνεργαστεί για τα περιφερειακά θέματα με τους βασικούς εχθρούς του Ιράν, τις ΗΠΑ και την "δόλια" Βρετανία, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση δήλωσε σήμερα από την Τεχεράνη ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Μάλιστα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζει τη συμφωνία του προηγούμενου καλοκαιριού για τη ρύθμιση του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, τη στιγμή που οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν αποσύρει το «πάγωμα» στις τραπεζικές σχέσεις, γεγονός που πλήττει την ιρανική οικονομία.

«Η Αμερική συνεχίζει την εχθρότητά της απέναντι στο Ιράν από την (ισλαμική) επανάσταση (το 1979)... Είναι τεράστιο λάθος να εμπιστευτεί κανείς την δόλια Βρετανία και τον Μέγα Σατανά (ΗΠΑ)"», δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την ιρανική τηλεόραση.

«Δεν θα συνεργαστούμε με την Αμερική στην κρίση της περιοχής», είπε, προσθέτοντας ότι οι στόχοι της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή είναι απόλυτα αντίθετοι στους στόχους της Τεχεράνης», πρόσθεσε.