Ο Έλτον Τζον από το περασμένο καλοκαίρι, κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην Ουκρανία, είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να συζητήσουν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ρωσία.

Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Βρετανός τραγουδοποιός έπεσε θύμα του Ρώσου κωμικού Βλαντίμιρ Κρασνόφ (γνωστού ως Βόβαν) που τηλεφώνησε στον 69χρονο Έλτον Τζον και προσποιήθηκε ότι είναι ο Ρώσος πρόεδρος. Όμως, «τα ψέμματα τελειώνουν» και σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τον προσεχή Μάιο που ο Έλτον Τζον θα δώσει συναυλία στην Μόσχα δεν αποκλείεται οι δύο άντρες να συναντηθούν.

Ο Πεσκόφ δήλωσε για το θέμα: «Μια τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν το πρόγραμμα του προέδρου το επιτρέπει...».

Κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Έλτον Τζον είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο Ποροσένκο και οι δύο άντρες συζήτησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην χώρα. Τότε ο Βρετανός τραγουδοποιός είχε χαρακτηρίσει «προκατειλημμένες» και «γελοίες» τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για τους ομοφυλόφιλους.

Ο 69χρονος τραγουδιστής είχε χαρακτηρίσει την στάση της ρωσικής κυβέρνησης απέναντι στους ομοφυλόφιλους «γελοία» και έκανε αναφορά στην δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για τους ομοφυλόφιλους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, όταν ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει: «Οι ομοφυλόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρκεί να αφήσουν τα παιδιά ήσυχα».