Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία μιας νεκρής οικογένειας στο Μεξικό, που σκοτώθηκε από τα πυρά μιας από τις πολλές συμμορίες που λυμαίνονται τη συγκεκριμένη χώρα. Το στοιχείο που την καθιστά τόσο σοκαριστική, είναι η παρουσία ανάμεσα στα θύματα και ενός μωρού, μόλις εφτά μηνών. Το μικρό αγόρι κείτεται στο πάτωμα ενός άγνωστου σπιτιού, ανάμεσα στους επίσης νεκρούς γονείς του. 

Το μωρό, που ονομαζόταν Marcos Miguel Pano Colón έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το σύμβολο ενάντια στη βία από συμμορίες. Το μόλις 7 μηνών αγόρι μαζί με τον 24χρονο πατέρα του Juan Alberto Pano Ramos και τη 17χρονη μητέρα του Alba Isabel Colón σκοτώθηκαν στη μεξικανική πόλη Pinotepa Nacional το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και από τότε η φωτογραφία με τα πτώματα τους έχει δημιουργήσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

30D9D4DF00000578-0-image-m-5_1454538692001.jpg

Μάλιστα, μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας, οργισμένοι χρήστες του διαδικτύου απαιτούν από την αστυνομία να βάλει ένα οριστικό τέλος στη βία ανάμεσα στις συμμορίες του Μεξικού.

Πιο συγκεκριμένα, ένας χρήστης συνέκρινε τον μικρό Colón με τον Σύρο Aylan Kurdi, το τρίχρονο αγοράκι, που πνίγηκε στο Αιγαίο πέλαγος. Όπως έγραψε στο Facebook: «Αυτή η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι ακριβώς όπως με το μικρό αγόρι από τη Συρία. Η πόλη της Pinotepa Nacional έγινε διάσημη χθες λόγω αυτής της εικόνας». Κάποιος άλλος συμπλήρωσε πως: «Αυτά ακριβώς συμβαίνουν στο Μεξικό, όπου διακινητές ναρκωτικών σκότωσαν αυτή την οικογένεια και πιο συγκεκριμένα αυτό το μικρό αγγελούδι». Ένας άλλος συγκινημένος Μεξικανός πρόσθεσε πως: «Αυτή είναι η στενάχωρη και απαίσια πραγματικότητα μας. Μένουμε σε μια σάπια χώρα, όπου η ανεξαρτησία μας από ξένες δυνάμεις δεν μας βοήθησαν και πολύ. Τώρα γινόμαστε οι ίδιοι οι βασανιστές μας. Σήμερα είμαστε δειλοί που αφήνουμε κάτι σαν αυτό να περάσει έτσι. Οι νόμοι είναι μόνο για το φαίνεσθαι».

Η φωτογραφία που συγκλόνισε το διαδίκτυο: Βρέφος επτά μηνών νεκρό από πυρά συμμορίας

Οι μεξικανικές αρχές, προσπαθώντας να φτάσουν στους δολοφόνους, έχουν συλλάβει ήδη τέσσερα άτομα, που φαίνεται να συνδέονται με το περιστατικό. Ο εισαγγελέας, που ανέλαβε την υπόθεση, αποκάλυψε πως μία αντίπαλη συμμορία από εκείνη που άνηκε ο πατέρας φαίνεται πως τους εντόπισε και στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον τους.