Η μουσουλμανική και η εβραϊκή κοινότητα δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις, με την αντιπαλότητά τους να μετρά αιώνες.

Στο πλαίσιο αυτό ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, επέλεξε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η οποία παγκοσμίως έχει θεσπιστεί ως ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος ήταν Εβραίοι, ώστε δημόσια να αμφισβητήσει το γεγονός.

"Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πυρήνας του γεγονότος είναι πραγματικότητα ή όχι", δηλώνει ο ίδιος σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ στα πλάνα αποτυπώνεται η είσοδος του Νταχάου με την επιγραφή «Arbeit macht frei» (Η εργασία απελευθερώνει).

Την ίδια στιγμή, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης συνεχίζει τονίζοντας: "Ακόμα και αν είναι πραγματικότητα, δεν είναι ξεκάθαρο πώς συνέβη. Αυτή είναι η άγνοια που επικρατεί σήμερα. Θα πρέπει να ξυπνήσουμε. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην άγνοια αυτή".

Ο Χαμενεΐ παράλληλα, κατηγορεί τις ΗΠΑ πως βοηθά το ψεύτικο σιωνιστικό καθεστώς και τονίζει πως όταν οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως τάσσονται κατά του Ισλαμικού Κράτους "ψεύδονται".