Η κωδική ονομασία «συναυλία» χρησιμοποιήθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν χθες την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ήταν μια ονομασία που θα μπορούσε να συνδέεται και με τις επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, από τις οποίες η πλέον αιματηρή σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της μπάντας Eagles of Death Metal. Ο θλιβερός απολογισμός των χτυπημάτων ήταν 130 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.,

Ο ειδικός στην τρομοκρατία Sidney Jones σημείωσε επίσης πως ο ηγέτης του ISIS στη Νοτιοανατολική Ασία Bahrun Naim είχε επικροτήσει τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σε ανάρτηση σε μπλογκ με τίτλο «Μαθήματα από τις επιθέσεις στο Παρίσι», καλούσε το «ακροατήριό» του στην Ινδονησία να μελετήσει τον σχεδιασμό, τη στοχοθέτηση, τη χρονική συγκυρία, τον συντονισμό, την ασφάλεια και τη γενναιότητα των ομάδων που έδρασαν στο Παρίσι, όπως τονίζει ο Jones.

Ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας Anton Charliyan επιβεβαίωσε χθες βράδυ πως οι τρομοκράτες «προέρχονταν από το Ισλαμικό Κράτος» και πως η λέξη «συναυλία» ήταν το κλειδί στην ανατριχιαστική επιχείρησή τους που άφησε πίσω της 7 νεκρούς και 19 τραυματίες.

«Υποστήριζαν πως η Ινδονησία θα βρεθεί στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου τύπου, πως θα γίνει «μία συναυλία», πρόσθεσε.