Μία υποτροφία που θα δίνεται σε νεαρές γυναίκες από το Λίβανο θέσπισε η Αμάλ Κλούνεϊ, σε συνεργασία με την οργάνωση «100 Lives», μία παγκόσμια πρωτοβουλία που στηρίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, τιμώντας την Γενοκτονία των Αρμενίων στις αρχές του 1900.

Η υποτροφία που θα γίνει γνωστή ως «Αμάλ Κλούνεϊ», θα δίνεται σε κορίτσια από το Λίβανο που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο «United World College Dilijan», της Αρμενίας. Θα έχει διετή διάρκεια και θα δίνεται κάθε χρόνο, ενώ οι υποψήφιες θα επιλέγονται με βάση την ακαδημαϊκή τους απόδοση και τα ενδιαφέρον που έχουν για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών ζητημάτων. 

«Αυτή η υποτροφία θα δώσει στις νέες γυναίκες από το Λίβανο την ευκαιρία της ζωής τους», δήλωσε η Αμάλ, που έχει γεννηθεί στη Βηρυτό και πρόσθεσε: «Η διαπολιτισμική εκπαίδευση και οι σπουδές στο εξωτερικό μπορεί να φέρει την αλλαγή. Είμαι ευγνώμων στην οργάνωση «100 Lives», που θα βοηθήσει να ανοίξουν οι πόρτες για αυτά τα φωτεινά μυαλά, αυτές τις ταλαντούχες νέες γυναίκες».