Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε φιλοκυβερνητική συνοικία της Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χομς και μία ιατρική πηγή.

"Ο απολογισμός της επίθεσης στη συνοικία Ζάχρα στη Χομς ανέρχεται σε 15 νεκρούς και τουλάχιστον 64 τραυματίες μεταξύ των αμάχων", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταλάλ Μπαράζι, ενώ μία ιατρική πηγή στη Χομς έκανε λόγο για 15 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του πως τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.
"Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, μερικοί από τους οποίους σοβαρά", ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Η Ζάχρα είναι μια συνοικία όπου ζουν Αλαουίτες στο ανατολικό τμήμα της Χομς. Κοινότητα στην οποία ανήκει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, οι Αλαουίτες αποτελούσαν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας πριν από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος το 2011.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μπαράζι, "ένα παγιδευμένο φορτηγό με 150 έως 200 κιλά εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά στο νοσοκομείο αλ-Άχλι" στη συνοικία αυτή.
Είπε πως υπάρχουν σημαντικές ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές "λόγω της εγγύτητας της έκρηξης σε ένα εστιατόριο που είχε φιάλες αερίου".

"Η έκρηξη ήταν τρομακτική και δημιούργησε έναν τεράστιο κρατήρα. Ανθρώπινα μέλη κείτονταν στο έδαφος και άνθρωποι έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις", δήλωσε μία κάτοικος της Χομς, ηλικίας 28 ετών, η οποία βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.