Περισσότεροι από 150 άνθρωποι εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο στο κεντρικό Νεπάλ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της περιοχής Σινουπαλτσόουκ.

«Έχουμε καταφέρει να ανασύρουμε τις σορούς μόνο 34 ανθρώπων χρησιμοποιώντας εκσκαφείς με τη βοήθεια των κατοίκων που μας οδήγησαν στις περιοχές όπου μπορεί να βρίσκονταν τα σπίτια τους. Αλλά γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι είναι αδύνατον να βρεθεί τώρα κάποιος ζωντανός εκεί», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ανώτερος αξιωματούχος Γκοπάλ Παρατζούλι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παροχή αποζημίωσης 408 δολαρίων σε καθεμία από τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ την ίδια ώρα οργισμένοι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι αρχές δεν έκαναν αρκετά για να τους βοηθήσουν.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή το Σάββατο είχαν ως αποτέλεσμα να αποκολληθούν βράχοι, οι οποίοι κατέληξαν στον ποταμό Σουνκόσι φράζοντας την κοίτη του. Από την κατολίσθηση αποκλείστηκε και ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Νεπάλ με την Κίνα.