Τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Αμύνης της Κύπρου λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα, μέσα από τους άξονες που έχει προδιαγράψει, για να μειωθεί το φαινόμενο της φυγοστρατίας παρέσχε ο Κύπριος ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαΐδης με δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της 2014 Β’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακος.

«Τα μέτρα αυτά προδιαγράφονται από τη μια μέσα από την αυστηρότητα, τη δικαιοσύνη και την ισονομία σε όλους και από την άλλη μέσα από θετικά κίνητρα ούτως ώστε η θητεία να καταστεί όσο το δυνατό περισσότερο πιο παραγωγική» τόνισε χαρακτηριστικώς ο Υπουργός.

Ο κ. Φωκαΐδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον νέο Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, παρακολούθησε στο νέο στάδιο του ΓΣΖ στη Λάρνακα, την επίσημη τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ του ΚΕΝ Λάρνακας, αλλά και των νεοσυλλέκτων Καταδρομέων, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο Σταυροβούνι, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μονάδων Καταδρομών (ΚΕΜΚ), στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη».

Ας σημειωθεί ότι τελετές ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στο «Τσίρειο» Στάδιο για τους οπλίτες του ΚΕΝ Λεμεσού, αλλά και στο στρατόπεδο «Ευαγόρα Παλληκαρίδη» για τους οπλίτες του ΚΕΝ Πάφου.

Λ.Σ.Μ.