Επιμένει η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Bild να τάσσεται δημόσια υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με το επιχείρημα ότι οι Γερμανοί ξοδεύουν λεφτά χωρίς λόγο και μάλιστα κινδυνεύουν να τα χάσουν. 

To πρώτο σε κυκλοφορία έντυπο στη Γερμανία, στο σημερινό κύριο άρθρο του, τονίζει πως η ακολουθούμενη πολιτική διάσωσης της Ελλάδας ήταν χωρίς αποτέλεσμα, ακριβή και πάνω απ' όλα λάθος.

    Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τις τράπεζές τους. "Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το ύψους 300 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος της. Δεν έχει καν έσοδα, λόγω της διαφθοράς του φορολογικού μηχανισμού", τονίζει η εφημερίδα και συνεχίζει, με το βλέμμα στο εγχώριο κοινό της: 

"Λάθος μήνυμα για την Ευρώπη"

"Για ένα επιπλέον πακέτο προς την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία κατανόηση στη Γερμανία ούτε και πλειοψηφία στο CDU. Οι συντάξεις που οι Έλληνες δε θέλουν να πειράξουν, δε μπορούν να πληρωθούν χωρίς δισεκατομμύρια από τη Γερμανία. Αν η Βουλή επιτρέψει ένα νέο πακέτο, τότε θα έχανε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και θα ήταν θανάσιμο για τη δημοκρατία μας'. 

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει πως η οποιαδήποτε παραχώρηση στη "θρασύτητα" της ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν "μοιραίο σήμα" προς την υπόλοιπη Ευρώπη: "Ψηφίστε ακραίους αριστερούς που δεν τηρούν κανέναν κανόνα και συνθήκη της Ευρώπης και θα επιβραβευτείτε με δισεκατομμύρια. Οι Podemos στην Ισπανία θα πουν ευχαριστούμε".    

  H Bild συμβουλεύει την Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή, με την οποία οι ίδιοι οι πολίτες θα απαιτούν από την κυβέρνησή τους υπεθυνότητα και μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο αναγνωρίζει ότι μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα επιδεινώσει την οικονομική κρίση, αλλά η Ελλάδα, όπως λέει, μπορεί να βασιστεί στον τουρισμό και σε άλλους τομείς για να αναπτυχθεί. 

"Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι έξοδος από την Ευρώπη. Το ευρώ εμποδίζει την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Επομένως το Grexit είναι ο καλύτερος δρόμος για την Ευρώπη και την Ελλάδα".