Βελτιώνεται το κλίμα στον γερμανικό Τύπο για τις πιθανότητες σύναψης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, με χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο "όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα βλέμματά του στην Ελλάδα".

Σημαντικό ρόλο στη μερική αναστροφή του κλίματος φαίνεται πως έχει διαδραματίσει η ροή πληροφοριών από τις Βρυξέλλες σύμφωνα με την οποία η νέα ελληνική πρόταση χαρακτηρίζεται ως "καλή βάση" για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες.

Αξιωματούχοι στο Βερολίνο έχουν δηλώσει επανηλλειμένως ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση σε τεχνικό επίπεδο με σφραγίδα του Eurogroup για να μπορεί να ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση κατόπιν στη σύνοδο κορυφής.

Αρκετοί όμως είναι οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος που δηλώνουν, ακόμα και σε χθεσινό talk show της γερμανικής τηλεόρασης, ότι δεν υπάρχει πλέον πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για συνέχιση βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν θεωρείται τόσο από την ίδια την συμφωνία όσο και από τις προσπάθειες που θα καταβάλλουν οι Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για αλλαγή της δαιφαινόμενης τάσης της πλειοψηφίας.