Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Διαδηλώτρια με πλακάτ που αναγράφει: «είμαστε όλοι Έλληνες» συμμετέχει σε πορεία κατά της λιτότητας στο κέντρο του Λονδίνου.

Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά «την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργιών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People's Assembly που οργάνωσε την κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Τράπεζα της Αγγλίας, στην καρδιά του Σίτι αναμένεται ότι το απόγευμα η πορεία θα φτάσει στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ.

Οι περικοπές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Κάμερον έχουν «δραματικές επιπτώσεις» σε όλη την κοινωνία, σχολίασε μια δασκάλα, η Σιάν Μπλουρ.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί ακτιβιστές, συνδικαλιστές αλλά και προσωπικότητες του θεάματος όπως ο Ράσελ Μπραντ και η Σάρλοτ Τσερτς.

«Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου» είπε η τραγουδίστρια, καταγγέλλοντας την «άδικη πολιτική λιτότητας».