Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett-Packard Co. Κάρλι Φιορίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θέτει υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και έγινε έτσι η μοναδική γυναίκα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων που διεκδικούν το χρίσμα για τον Λευκό Οίκο ενόψει των εκλογών του 2016.

Κάποτε μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο των αμερικανικών επιχειρήσεων, η Φιορίνα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ABC News "Good Morning America".

"Ναι, θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Νομίζω ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο για τη δουλειά, γιατί καταλαβαίνω πώς πραγματικά λειτουργεί η οικονομία. Καταλαβαίνω τον κόσμο, πώς δουλεύει ο κόσμος", είπε.

Στις δημοσκοπήσεις, η Φιορίνα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Ρεπουπλικανών που φιλοδοξούν να πάρουν το χρίσμα, ενώ δεν κατείχε ποτέ δημόσιο αξίωμα.

Ωστόσο η Φιορίνα έχει ήδη λάβει θερμή υποδοχή σε συγκεντρώσεις στην Πολιτεία της Αϊόβα που ψηφίζει πρώτη στις εκλογές των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα, εμφανιζόμενη ως μία συντηρητική, υπέρ των επιχειρήσεων Ρεπουμπλικανή η οποία ασκεί σκληρή κριτική στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Η Φιορίνα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την HP το 2005, καθώς η τεχνολογική εταιρία πάσχιζε να τελειώσει με την ύψους 19 δισεκ. δολαρίων συγχώνευσή της με την Compaq.