Mία 12χρονη από τη Γκάμπια, που επιβίωσε από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο στο οποίο η οικογένειά της χάθηκε μαζί με άλλους 400 ανθρώπους, έγραψε μία επιστολή όπου καλεί όσους συμπατριώτες της θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη να μην το κάνουν, γνωστοποίησε σήμερα η οργάνωση που έχει αναλάβει την φροντίδα της.

Σύμφωνα με την οργάνωση, την «Κοινότητα του πάπα Ιωάννη XXIII» η 12χρονη ζήτησε η ίδια να δημοσιοποιηθεί η επιστολή της την οποία έγραψε σε ένα τετράδιο που της έδωσαν με στόχο να τη βοηθήσουν να εκφράσει τα συναισθήματά της.

«Έρχομαι από τη Γκάμπια. Διέπλευσα την θάλασσα (της Μεσογείου) για να φθάσω στην Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, οι καλύτεροι φίλοι μου, οι αδελφές μου και οι αδελφοί μου πέθαναν στα κύματα» περιέγραψε το κοριτσάκι.

«Είδα πολλά να συμβαίνουν για τα οποία δε μπορώ να μιλήσω. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι να προειδοποιήσω τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν: μην έρχεστε, σας παρακαλώ, αδέλφια μου, διότι είναι σκληρό να λες αντίο».

Η μικρή από τη Γκάμπια έφθασε την 14η Απριλίου στην επαρχία Ρέτζο- Καλάμπρια (νότια) μαζί με άλλους 150 επιζώντες από το ναυάγιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρενας, οι γονείς της είχαν επιβιβαστεί στη Λιβύη μαζί με τον αδελφό της στο αμπάρι του πλοίου και είχαν πληρώσει περισσότερα χρήματα για εκείνη και τη μεγαλύτερη αδελφή της που ταξίδευαν στη γέφυρα.

Όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται την 12η Απριλίου, πιθανόν λόγω της μετατόπισης του βάρους όταν οι επιβάτες έσπευσαν στη μία πλευρά αντικρίζοντας ένα πλοίο που τους είχε προσεγγίσει για να τους βοηθήσει, η μεγαλύτερη αδελφή της έσωσε τη 12χρονη, εκείνη όμως δεν τα κατάφερε.