Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται οι τουρκικές αρχές μετά το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες και κλιμακώθηκε με νέους εκρηκτικούς μηχανισμούς την Κυριακή.

Χθες εξερράγη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης εκρηκτικός μηχανισμός με την τουρκική αστυνομία να εξουδετερώνει ακόμα δύο. Από την έκρηξη, που σημειώθηκε σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Φατίχ, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Οι άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί κάτω από άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ και σε στάση λεωφορείου στο εργατικό προάστιο Σουλτανγκαζί, όπως αναφέρει η τουρκική Σαμπάχ.

Οι νέες βόμβες που έχουν σκορπίσει τον πανικό στην τουρκική πόλη και έχουν θέσει σε συναγερμό τις τουρκικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έρχονται δύο εβδομάδες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, στην οποία έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Οι τουρκικές αρχές συνδέουν το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με κουρδικές οργανώσεις και συγκεκριμένα την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C.