Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατικής επιχείρισης στο Βέλγιο.

Οι συλληφθέντες ανακρίνονται από την αστυνομία και, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, ανήκουν σε ομάδα εξτρεμιστών που στόχο έχει να σκοτώνει αστυνομικούς.

Το Βέλγιο βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, μετά την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Βερβιέ στην οποία σκοτώθηκαν δύο ύποπτοι που φέρονται να σχεδίαζαν «άμεσα» τρομοκρατική επίθεση με στόχο την αστυνομία.

Προληπτικά, δεν θα ανοίξουν τα εβραϊκά σχολεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η αστυνομία βρήκε συνολικά τέσσερα καλάσνικοφ και υλικό που θα χρησιμοποιείτο για κατασκευή εκρηκτικών, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Στις έρευνες βρέθηκαν και στολές αστυνομικών , γεγονός που δείχνει πως η επίθεση, με "σφραγίδα" τζιχάντ, θα είχε στόχο την αστυνομία. Οι ταυτότητες των δύο νεκρών δραστών δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Συνολικά έχουν τεθεί υπό κράτηση 13 άτομα σε σχέση με την υπόθεση, στις περιοχές Βερβιέ, Μόλενμπεκ, ’ντερλεχτ, Βρυξέλλες, Μπερσέμ και Λίντεκερκε. Στο πλαίσιο της βελγικής αντιτρομοκρατικής επιχείρισης, τέθηκαν υπό κράτηση άλλα δύο άτομα στη Γαλλία.