Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εξτρεμιστική βία ο Πάπας Φραγκίσκος. Επεσήμανε ωστόσο ότι δεν πρέπει να υβρίζεται η θρησκεία των άλλων.

Δηλώσεις για την βία, τον εξτρεμισμό και τη θρησκεία έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού του στη Σρι Λάνκα.

Ο Πάπας Φραγκίσκοςς χαρακτήρισε την εξτρεμιστική βία «απαράδεκτη» σημειώνοντας ότι «οι πάντες έχουν το δικαίωμα να θρησκεύονται χωρίς να προσβάλουν, ελεύθερα, και αυτό πράττουμε όλοι. Δεν μπορούμε να προσβάλουμε, να κάνουμε πόλεμο ή να σκοτώνουμε εν ονόματι της θρησκείας μας, εν ονόματι του Θεού», ανέφερε ο Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας επέμεινε ωστόσο στο ότι αν και έχουμε την ελευθερία να μιλάμε ανοικτά, δεν πρέπει να προσβάλουμε.

«Έχουμε την υποχρέωση να μιλάμε ανοικτά, έχουμε αυτή την ελευθερία, αλλά χωρίς να προσβάλουμε. Δεν πρέπει να αντιδρούμε βίαια, αλλά αν κάποιος εξυβρίσει την μητέρα μου, τον περιμένει μπουνιά. Είναι φυσικό! Δεν πρέπει να γίνονται προκλήσεις, δεν επιτρέπεται να εξυβρίζεται η θρησκεία των άλλων», πρόσθεσε.

Ο πάπας διευκρίνισε ότι χρησιμοποίησε το παράδειγμα της μητέρας του για να καταδείξει ότι «και στην ελευθερία έκφρασης υπάρχουν κάποια όρια».